luni, 28 decembrie 2009

Patria hotilor

      Cum ar fi o patrie a hotilor ?
      Ar fi un loc unde sa poti sa furi orice:
      - (nivelul 1) bicicleta vecinului, salariile politistilor, inventia sau ideea cuiva, vaci si porci din  ograzi, masini, casetofoane sau sisteme de navigatie GPS, bijuterii, aparatura si chiar boarfe din case.
      - (nivelul 2) examene de admitere, titluri de profesor universitar sau doctor, combinate cioclochimice, autostrazi, revolutii, istoria unui secol sau a unui popor intreg.
      Ar fi un loc in care nimeni nu incearca sa prinda hotii iar pagubasii nu se pot feri decit atunci cind nu mai au nimic. Un loc in care cu cit este furtul mai sofisticat si jaful mai mare, cu atit ti se netezeste calea sa furi mai mult.
      Ar fi un loc in care cu cit furi o bucata mai mare din acea tara cu atit mai virtos ti se recunoaste puterea si temenelele buretarilor sint mai numeroase.
      In tara noastra avem jucatori care au trecut cu brio de nivelul 2 si acum se intrec in recorduri. Poate ca exista si un nivel 3 la care dinsii lucreaza de zor in secret, ca nu cumva fraierii sa afle si sa ii stinjeneasca cu ceva.
      Credeti ca e greu sa ajungi la nivelul 2 ? Nu, pentru ca nivelul 1 se parcurge extraordinar de usor iar obstacolele sint aceleasi ; numai urzeala este mai complicata.
      Nivelul 1 inseamna ca ti se fura ceva (de exemplu niste bannere gaurite), politia nu face nimic timp de o luna (pentru ca considera ca nu are cum sa prinda hotii), pagubasul gaseste obiectele furate (expuse in mod ostentativ pe peretii unor case si vizibile din satul vecin), politia locala refuza sa intervina (este contrar procedurilor), politia care are competentele sa intervina (desi este in judetul vecin) o face abia dupa trei zile, timp in care in ciuda avertismentelor obiectele ramin bine-merci la expozitie, procuratura refuza sa elibereze mandat de perchezitie si da dispozitie ca obiectele sa fie returnate proprietarului prin bunavointa presupusilor faptasi si tot asa. Probabil ca, vazind ce se intimpla, hotii isi spun : « Imi iubesc patria. De miine ma ocup numai de furat bannere ».
      Actorii acestui circ sint : sateni din comuna Slobozia din judetul Arges, pe ai caror pereti atirna ca la bîlci bannerele furate nu se stie de cine […], politia din Costesti (sefii politistilor din Slobozia), politia din Gaesti (sefii politistilor din comunele Petresti, Uliesti, Matasaru si Produlesti din judetul Dimbovita, de unde s-au furat bannerele) si, bineinteles pagubasul … sau pagubasii (satul Slobozia este plin de bannere).
      Noi speram intr-o viata mai buna si votam in disperare sperind ca nimeni sa nu ajunga la nivelul doi. DAR DE NIVELUL 1 SE OCUPA CINEVA ? Pentru ca asta ne omoara, de fapt : bambiliciul dintre politisti, procurori si judecatori, care asigura gratuit distractia hotilor si furnizeaza pe banda rulanta jucatori numai buni pentru nivelul 2.
      Ma tot intrebam ce este patria ; iubitorii de bannere stiu mai bine – stiu totul despre patria hotilor.

Un comentariu:

  1. am ales sa traim aici,si ca atare trebuie sa ne luptam cu toate aceste nedreptati....
    Oare este mai bine sa renuntam si sa ne facem bagajele?????

    RăspundețiȘtergere