vineri, 19 martie 2010

Revolutia adevarului: Talpeş – Balmeş (general)

       Prostimea se agita degeaba; nu îi foloseste la nimic adevarul si cel mai bine este sa nu il caute. Fiindca totusi insista, lucrurile par a se incurca rau: daca nu a putut fi convinsa, da semne de zapaceala.
      Generalul Talmes spunea cindva ca evolutia Romaniei dupa venirea la putere a lui Gorbaciov a fost pusa la punct in cadrul unui proiect, in care au fost incluse atit revolutia din decembrie 1989 cit si regimurile politice de dupa aceasta.
      Tot domnul Balmes, spune acum ca revolutia a fost “amorsata” de agenti (spioni) din diferite tari care ar fi trebuit sa actioneze coordonat, care aveau scopul sa destabilizeze Romania si care, dupa ce au instigat oamenii sa iasa in strada, s-au speriat de ceea ce a urmat si au lasat totul balta. Mai precis, fiecare bisericuta a crezut ca lucrurile au luat-o razna fiindca celelalte bisericute au avut un plan ascuns pe care l-au pus in aplicare in mod inteligent. Asa explica domnul general faptul ca Romania a scapat ieftin in perioada aceea (probabil vrea sa spuna ca Banatul nu a mai fost luat de sirbi si Transilvania nu a redevenit voievodat): dezordinea a fost atit de mare incit dusmanii tarii au crezut ca a fost pusa la cale de vreo minte diabolica.
      Cu citeva zile inainte de interventia televizata a domnului general, domnul Iliescu s-a suparat rau de tot in public pentru faptul ca unele documente si marturii incearca sa sugereze faptul ca dumnealui, ratind o intrare pe tancurile sovietice (agentii sovietici nu au avut tancuri si s-au camuflat destul de bine), a incercat sa isi faca o astfel de intrare pe bune, cerind ajutor militar de la sovietici “impotriva teroristilor”. S-a stropsit rau la obraznicaturile care incercau sa clarifice chestiunea si a avertizat poporul asupra pericolului ca revolutia din decembrie si victoria eroica a poporului sa fie atribuite unor huligani care au spart geamurile florariilor si i-au intepat cu sula in coaste pe participantii la mitingul din 21 decembrie 1989.
      Domnul Roman nu putea sa rateze distractia: a aparut in mijlocul evenimentelor de atunci, cautind la telefon pe la Moscova o fosta colega de liceu (bineinteles, vorbea ruseste). Fiindca nu i-a ajuns, s-a bagat si intr-o stenograma a unei intilniri cu ambasadorul URSS in care, impreuna cu Ion Iliescu, îi asigura pe sovietici ca nu vor permite devierile spre dreapta (cum au facut alte tari, nu le-ar fi rusine) si ii asimileaza in soapta pe cei 4.000 de specialisti sovietici declarati de ambasador (care nu aveau acte) cu teroristii. Ce baiat cuminte !
      Dupa cum vedeti, lucrurile se incurca. Varza asta e si ea buna la ceva: ne scoate un pic din monotonia revolutiei emanata din stomacurile romanilor care nu mincau carne decit o data pe luna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu