joi, 5 noiembrie 2015

Noi nu dorim sa schimbam guvernul

        Nu, domnule Iohannis, nu vrem o schimbare de guvern. Nu ne va ajuta cu nimic. Nu avem incredere in cei care ar putea forma un guvern acum. Nu avem incredere ca intelepciunea dumneavoastra, ascunsa adanc dincolo de puterea noastra de observare, va scoate la lumina un prim-ministru-minune si un guvern minune. Ati reusi cumva doar daca ati face un guvern de manelisti.
        Nu, domnule Iohannis. Este cuvantul pe care il meritati si langa el, asa cum va place, nu o sa mai asezam multe cuvinte.
        Nu.
        Nu mai vrem aceste partide politice, nu mai vrem elita din care isi selecteaza candidatii si cadrele. Nu mai vrem ideologia lor comuna: minte si injura – pune mana pe putere – fura.
        Nu vrem ca cei care au decis pana acum drumul pe care a pornit Romania sa decida si de acum inainte. Nu ii mai vrem pe cei care au avut functii de conducere in partidele politice (guvernamentale si neguvernamentale), nu ii mai vrem pe sefii de filiale si acolitii lor, nu mai vrem secretarele sau sustinatoarele infocate, nu mai vrem soferii si verisorii lor.
        Nu ii mai vrem pe spagarii care spuneau chiar inainte de a fi arestati „N-om fi, domn’e, toti un neam de hoti”. Nu ii mai vrem pe cei care, pentru a pune mana pe un milion au facut pagube de un miliard.
        Transmiteti-i deci d-lui Orban sa isi mute constiinta din emisiunile in care jubileaza cu gandul la putere intr-un catun indepartat in care sa fie invatator pe 15 milioane pe luna sau sef de post cu 20 milioane. Zic si eu, ca nu am vazut statele de plata.
        In calitate de sef al statului, persoana la care un popor intreg se gandeste atunci cand are un neajuns, faceti-i pe toti sa isi dea demisia din partide, din consilii judetene, din primarii si asa mai departe. Imediat, nu esalonat. Fara discutii de genul „pai s-ar crea anarhie”. Si sa nu mai auzim de ei macar 5 ani (erau blanzi timisorenii cand cereau asta). Noi suntem gata sa punem umarul. Abia apoi ocupati-va de guvern (o sa mai aveti din ce sa il faceti, va asigur).
        Faceti asta si va vom acorda un cuvant minunat, care va starni lacrimi de emotie: „da”.
        Nu faceti asta si va vom acorda un alt cuvant: „jos” urmat de milioane de semne de exclamatie.
        Dumneavoastra va sunt suficiente doua cuvinte, ne-ati aratat-o cu prisosinta pana acum. Aveti ultima sansa pentru un lucru bine facut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu