luni, 18 iunie 2012

Ce vrem de la voi (guvernantilor) ?


Vrem sa faceti ceva pentru a rezolva problemele pe care le-am enumerat in postarea “Ce ne doare cel mai tare ?”. Vrem sa va vedem ca incepeti sa va ocupati de ele, ca faceti un plan, ca atrageti oameni normali sa munceasca pentru rezolvarea lor si ca munciti ca niste fanatici pentru asta.



Ce ne doare cel mai tare ?


        1. Ca nu vedem nicio speranta ca Romania sa mearga spre mai bine (sa aiba drumuri bune, pensii si salarii mai mari, soferi mai disciplinati, strazi mai curate, scoli mai bune, echipa de fotbal buna, oameni mai cinstiti, oameni mai frumosi, oameni mai buni la suflet, oameni mai civilizati…) ?

        2. Ca cei care ar trebui sa gindeasca o cale spre progres si apoi sa ne conduca pe aceasta cale jefuiesc resursele tarii, furind de fapt banii din buzunarele fiecaruia ?

        3. Ca sistemul educational nu mai poate da decit foarte putini oameni buni deoarece profesorii nu isi mai fac meseria si noteaza elevii / studentii numai in functie de grosimea teancului de bani primit (la meditatie sau in orice alta forma ?)

        4. Ca sistemul de sanatate este plin de spitale jegoase si de medici care considera ca ei trebuie sa se gindeasca in primul rind la maximizarea veniturilor aduse de fiecare pacient ?

        5. Ca in Romania sint preturi foarte mari la alimente (in comparatie cu alte state) ?

        6. Ca ocupatia traditionala a romanilor, agricultura, nu este in stare sa asigure necesarul (teoretic) de hrana al populatiei ?

        7. Ca nu exista constiinta civica ?

        8. Ca patriotismul este considerat o naivitate si o prostie si ca este pe cale de disparitie ?

        9. Ca nu indrazneste nimeni sa se ridice in mod organizat pentru a rezolva toate aceste probleme ?

        10. Ca trec anii pe linga noi si nu reusim sa rezolvam nimic din toate acestea ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu